Comunicat de presă

Linde Gaz România, Partener Principal al Programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii

Timișoara, 16 februarie 2023Linde, unul dintre cei mai importanți producători și furnizori mondiali de gaze industriale, medicinale, gaze speciale și echipamente a devenit Partener Principal al programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Compania va colabora pe parcursul acestui an cu Asociația „Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii”, alături de ceilalți parteneri oficiali. 


Sloganul ediției Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii este „Luminează orașul prin tine!” (Shine your light – Light up your city!), care amintește pe de o parte că orașul de pe Bega a fost primul din Europa continentală care a beneficiat de iluminare stradală electrică încă din anul 1884 și pe de altă parte este un imbold de stimulare a spiritul creativ, în acest oraș cu o diversitate unică a comunităților locale.  


Timișoara ocupă un loc special pentru Linde Gaz România. Contribuția pe care am avut-o la dezvoltarea economică și industrială a orașului susține, în egală măsură, viața culturală de aici. Cultura are o contribuție cheie în promovarea durabilă a respectului față de mediu, diversitate și în dezvoltarea indivizilor și societăților. Implicarea Linde ca Partener Principal al programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii a fost, astfel, un pas firesc, reflectând angajamentul și valorile companiei”, a declarat Ciprian Islai, Director General Linde Gaz România.


Linde Gaz România s-a implicat  constant de-a lungul anilor în dezvoltarea comunității locale, susținând acțiuni pentru protejarea mediului și dezvoltarea educației și culturii locale.


Evenimentele planificate vor scoate în lumina reflectoarelor spiritul inovator, creativitatea, diversitatea și incluziunea, valori pe care Linde le susține în mod constant nu numai în cadrul organizației cât și în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. Suntem onorați să ne aducem aportul la promovarea acestor valori, ca parte din acest proiect de importanță deosebită pentru România.”, a declarat Camelia Georgiev, Director de Comunicare Linde Gaz România.


Despre Linde Gaz România 

În România, Linde este unul dintre cei mai importanți producători industriali, cu o gamă largă de gaze industriale, alimentare, tehnice, speciale și medicinale, printre care oxigen, azot, argon hidrogen, dioxid de carbon, acetilenă, heliu, gaze de protecție la sudare, gaze de înaltă puritate, amestecuri de gaze și refrigerenți. Gazele oferite sunt disponibile în diverse forme de livrare, în funcție de volumele necesare clientului, de la gaze îmbuteliate, lichefiate, până la sisteme de producție on-site.
Având sediul administrativ în Timișoara, compania operează la nivel local mai multe unități de separare a aerului în Galați, Râmnicu Vâlcea și Oțelu Roșu, fabrici de acetilenă la Timișoara și Galați și instalații de producere a hidrogenului la Râmnicu Vâlcea, Brazi, Buzău și Târgoviște. La acestea se adaugă stații de îmbuteliere gaze din aer și dioxid de carbon la Timișoara, Cluj și București. Linde Gaz România are peste 70 de parteneri locali de distribuție.

Despre Linde  

Linde este unul dintre liderii mondiali în domeniul industriei de gaze și inginerie, cu vânzări de 33 de miliarde de dolari la finalul anului 2022. Misiunea companiei este de a face lumea mai productivă, oferind soluții, tehnologii și servicii de înaltă calitate, care contribuie la succesul clienților și la susținerea și protejarea planetei.  
Compania deservește o varietate de domenii și industrii: aerospațială, chimică, alimentară și băuturi, electronică, energie, medicină, prelucrătoare și metalurgică. Gazele industriale Linde sunt utilizate în nenumărate aplicații, de la oxigen în spitale pentru salvarea vieților, până la gaze de înaltă puritate și gaze speciale pentru fabricarea electronicelor, hidrogen pentru combustibili curați și multe altele. De asemenea, Linde oferă soluții de procesare a gazelor de ultimă generație pentru a sprijini extinderea clienților, îmbunătățirea eficienței și reducerea emisiilor.